2016 Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές Χωρίς Σύνορα στη Μεσόγειο ΙΙ

Ελλάδα - Ιταλία - Βατικανό - Ισπανία - Γιβραλτάρ - Μαρόκο >4.500χλμ

Συνεχίζουμε το ποδηλατικό ταξίδι μεγάλης απόστασης της προηγούμενης χρονιάς, με τίτλο “Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές Χωρίς Σύνορα στη Μεσόγειο ΙΙ”.  Φυσιολάτρες, Vegan χορτοφάγοι και Αστικοί Ποδηλάτες, ο Costa με το ποδήλατο του την Ρω, και ο Χρήστος με το ποδήλατο του την Κέλλυ στο Ιταλικό μέρος, ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη έως και το Μαρόκο, καλύπτοντας περισσότερα από 4.500χλμ ποδηλατικής εξερεύνησης της φύσης, των τόπων και των ανθρώπων.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θέλουμε να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους και συλλογικότητες, για το πως θα γίνει ο κόσμος μας ειρηνικός. Κάθε πληροφορία για φιλοξενία, μέρη ενδιαφέροντος, θαύματα της φύσης, και εναλλακτική διασκέδαση είναι σημαντική για εμάς!

Φέτος τροποποιούμαι τον τίτλο και το όραμα του ταξιδιού από "Ανοιχτά Σύνορα", σε "Χωρίς Σύνορα", επικοινωνώντας τα εξής μηνύματα:
  • Επισημαίνουμε τη ρύπανση των θαλασσών από πυρηνικά απόβλητα, την εξόρυξη πετρελαίου, τις βιομηχανικές μονάδες, την ρίψη πλαστικών, τα πλοία, τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών, την υπεραλιεία κ.α.
  • Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές και το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση στη φύση. 
  • Διεκδικούμε να διαφυλάξουμε ακτές ως μνημεία παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς και ιδιαιτερότητας, ανέπαφα από την ανθρώπινη εκμετάλλευση (τουριστικές μονάδες, beach bar..). 
  • Επισημαίνουμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε απέραντο υγρό τάφο πολιτισμών και ανθρώπων. Στις μέρες μας είναι πιο εύκολη η διακίνηση προϊόντων παρά ανθρώπων. 
  • Διεκδικούμε την ελεύθερη μετανάστευση των ανθρώπων, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, χωρίς φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
  • Διεκδικούμε μια ενωμένη Ευρώπη με προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά, και όχι στα οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχών. 

Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του ταξιδιού μας:
fb (ενημερώσεις) www.facebook.com/cycling.into
ιστοσελίδα (πληροφορίες) www.cycling-into.blogspot.com
χάρτης https://drive.google.com/open?id=1n8NXMXWnDMeSCj-jpt-OkCxnHKU&usp=sharing

Ανατρέξτε στα προηγούμενα ποδηλατικά μας ταξίδια:
2015 Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο
Ελλάδα - Ιταλία - Μονακό - Γαλλία - Ισπανία >2.500χλμ
www.cycling-into.blogspot.gr/2015/08/free-coasts-open-borders-gr.html
2014 Ποδηλατώντας στην Ελεύθερη από Χημικά Μεσόγειο
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Brindisi - Puglia - Vasilicata - Calabria - Sicily - Gioia Tauro >2500km
www.cycling-into.blogspot.gr/2014/07/chemical-free-med-gr.html
2013 Ποδηλατώντας στο Χωρίς Πετρέλαιο Αιγαίο
Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - Δαρδανέλια - Τροία - Τένεδος - Αϊβαλί - Σμύρνη - Φετιγιέ - Καστελόριζο - Ρόδος - Σύμη, Τήλος - Χάλκη - Πειραιάς >2000χλμ
www.cycling-into.blogspot.gr/2013/07/oil-free-aegean-gr.html

Costa & Χρήστος, με τα ποδήλατα μας Ρω & Κέλυ ;-)

*** Υποστηρίξτε την επαναφορά της facebook σελίδας της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE” την οποία έκλεισε με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι περιέχει γυμνό, πορνογραφία και σεξουαλική παρακίνηση υπογράφοντας εδώ:
www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride
www.worldnakedbikeride.gr