2015 Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο


Ελλάδα - Ιταλία - Μονακό - Γαλλία - Ισπανία >2.500χλμ

Φυσιολάτρης, Vegan χορτοφάγος και Ποδηλάτης, ο Κώστας, μαζί με την Ρω, το αγαπημένο του ποδήλατο, ξεκινάει το τρίτο συνεχόμενο ποδηλατικό ταξίδι μεγάλης απόστασης με τίτλο “Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο” μέχρι την Βαρκελώνη, μέσω του πορθμείου Ηγουμενίτσα - Βενετία, καλύπτοντας περισσότερα από 2.500χλμ ποδηλατικής εξερεύνησης της φύσης, των ανθρώπων και των τόπων, επικοινωνώντας τα εξής μηνύματα:
  • Αναδεικνύουμε τη ρύπανση των θαλασσών από την εξόρυξη πετρελαίου, τις βιομηχανικές μονάδες, την ρίψη πλαστικών, τα πλοία, τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών, την υπεραλιεία. 
  • Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές και το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση στη φύση. 
  • Διεκδικούμε να διαφυλάξουμε ακτές ως μνημεία παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς και ιδιαιτερότητας, ανέπαφα από την ανθρώπινη εκμετάλλευση (τουριστικές μονάδες, beach bar..). 
  • Αναδεικνύουμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε απέραντο υγρό τάφο πολιτισμών και ανθρώπων. Στις μέρες μας είναι πιο εύκολη η διακίνηση προϊόντων παρά ανθρώπων. 
  • Διεκδικούμε την ελεύθερη μετανάστευση των ανθρώπων, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, χωρίς φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
  • Διεκδικούμε μια ενωμένη Ευρώπη με προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά, και όχι στα οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχών. 
Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του ταξιδιού μας:
fb (ενημερώσεις) www.facebook.com/cycling.into
χάρτης https://drive.google.com/open?id=1Ui6wziS3-OS7YDDPn1qusltlDM8&usp=sharing

Ιστορικό Ταξιδιών:
www.cycling-into.blogspot.gr/p/tours.html

Costa & Ρω, το ποδήλατο μου ;-)
*** Υποστηρίξτε την επαναφορά της facebook σελίδας της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE” την οποία έκλεισε με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι περιέχει γυμνό, πορνογραφία και σεξουαλική παρακίνηση υπογράφοντας εδώ:
www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride
www.worldnakedbikeride.gr