2013 Ποδηλατώντας στο Χωρίς Πετρέλαιο Αιγαίο

Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - Δαρδανέλια - Τροία - Τένεδος - Αϊβαλί - Σμύρνη - Φετιγιέ - Καστελόριζο - Ρόδος - Σύμη, Τήλος - Χάλκη - Πειραιάς >2000χλμ

Ένα ταξίδι στα βάθη της ορυκτολαγνείας ξεκινά από Θεσσαλονίκη προς τα παράλια Τουρκίας και την Αντάλια και από το Καστελόριζο προς τα νησιά του Αιγαίου. Μέσα από μια διαδρομή 2.000 χιλιομέτρων, δύο ποδηλάτες θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους του Αιγαίου η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, των υδρογονανθράκων, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Είναι ο μαύρος χρυσός που θα φέρει την ευημερία στους κατοίκους του; Τι θα γίνει όταν εξαντληθεί; Πόσα ευρώ στοιχίζει η έκθεση μας στο πετρέλαιο και πόσα οι κίνδυνοι εξόρυξης του για την υγεία και το περιβάλλον; Σκεφτήκαμε τις συνέπειες που θα έχουν τα παιδιά μας;

Στην εποχή της κρίσης, οι φτωχοί πωλούνται φθηνά και πιστεύουν σε θησαυρούς, ενώ κυβερνήσεις και πολυεθνικοί επενδυτές παραμονεύουν σαν αρπαχτικά για τον εύκολο πλουτισμό. Παράλληλα είναι το μήλο της έριδος που συντηρεί την αιώνια βεντέτα μεταξύ των δύο λαών του Αιγαίου.

Μπορούμε χωρίς το πετρέλαιο; Ναι, με εναλλακτικές, καθαρές και βιώσιμες επενδύσεις στις ανεξάντλητες πηγές ενέργειας, την αειφορία του ήλιου, του αέρα, του νερού και της γης. Ας έχουμε το όραμα για ευημερία χωρίς την “ανάπτυξη” που μας επιβάλουν.

Αυτό το ποδηλατικό ταξίδι είναι η δική μας απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Αφού μπορούμε εμείς, μπορείς και εσύ, μπορούμε όλοι.

Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του ταξιδιού μας:
Google+ http://gplus.to/CyclingOilFreeAegean
Χάρτης https://drive.google.com/open?id=1EJgZTWlgzKHDy4fPtyFrBfNv5zE&usp=sharing

Costa & Χρήστος, με τα ποδήλατα τους Ρω & Κέλυ ;-)

Ιστορικό Ταξιδιών:
www.cycling-into.blogspot.gr/p/tours.html

*** Υποστηρίξτε την επαναφορά της facebook σελίδας της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE” την οποία έκλεισε με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι περιέχει γυμνό, πορνογραφία και σεξουαλική παρακίνηση υπογράφοντας εδώ:
www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride
www.worldnakedbikeride.gr